Davčni inšpektorji so zaradi davčnega nadzora zaprli lokal v Radljah ob Dravi. Foto: Robert Baron
Davčni inšpektorji so zaradi davčnega nadzora zaprli lokal v Radljah ob Dravi. Foto: Robert Baron
Pred zaprtim lokalom Ringlšpil so danes ostali številni lačni gostje. Foto: Robert Baron
Davčni inšpektorji zaprli dva lokala

Davčni inšpektorji in cariniki so okoli pol dvanajstih nenapovedano vstopili v gostinski lokal Ringlšpil v Radljah ob Dravi, katerega lastnik je podjetje Zoroja.

Takoj po vstopu so zaprli lokal ter na vrata in okna nalepili opozorilne trakove, da je vstop v lokal prepovedan zaradi opravljanja davčnega inšpekcijskega nadzora. Dejavnost sicer lahko lastniku prepovedo za največ tri dni.

Izvedeli smo še, da sta zaseg in prepoved potrebna za izvedbo davčnega nadzora in zavarovanje dokazov. Pri omenjenem davčnem zavezancu namreč obstajajo razlogi za utemeljen sum hujših kršitev davčnih in drugih predpisov. Lastnik podjetja Janez Žižek ni bil dosegljiv za dodatne informacije, kaj se dogaja v njegovem lokalu.

V gostišču Ringlšpil sicer vsak dan pripravljajo kosila in malice, zato je danes zaradi zaprtja gostilne ostalo pred vrati več gostov .

Stojan Glavač z generalne davčne uprave je za spletno izdajo brezplačnika Žurnal24 pojasnil, da je akcija pečatenja potekala v veliki tajnosti. "Lokale so določili območni davčni uradi. Niti v generalnem davčnem uradu nimamo podatka o skupnem številu lokalov, ki so jih zaprli danes," je dejal. Vir pa je za portal fiance.si pojasnil, da Durs zanima "koliko denarja je v obtoku, koliko v blagajni, koliko računov je bilo izdanih".

Za tri ure zaprli tudi Makalonco
Drugi lokal, ki so ga začasno zaprli davčni inšpektorji, je znamenita ljubljanska gostilna Makalonca. Zaprta je bila približno tri ure. Eden od štirih lastnikov lokala je povedal, da so inšpektorji zasegli precej dokumentacije ter pregledali zaloge in blagajno, je poročala Televizija Slovenija. Na podlagi pridobljenih podatkov bodo skušali ugotoviti, ali so lastniki davčni upravi kaj prikrili.

Davčni inšpektorji zaprli dva lokala