Dars ima novo vodstvo. Foto: BoBo Foto:
Dars ima novo vodstvo. Foto: BoBo Foto:
Dars bo vodil Matjaž Knez

Dušan Hočevar, predsednik nadzornikov, je dejal, da so se odločili na podlagi strokovnih meril in programa oziroma videnja razvoja družbe. Ključno vprašanje Darsa je po oceni več kandidatov kreditna shema, je izpostavil Hočevar in dodal, da te obveznosti prihajajo že za leto 2013 in 2014. Delo nove uprave, ki je bila imenovana za petletni mandat, se mora na tem področju začeti takoj, je dejal predsednik nadzornikov.

Razpis za upravo Darsa je bil objavljen po razrešitvi Mateje Duhovnik in Gordane Bošković s čela družbe.

V upravi tudi delavski direktor
Nova uprava Darsa je štiričlanska. Poleg omenjenih članov v njej namreč sedi tudi delavski direktor. Delavce v upravi zastopa Alojz Ratajc.

Od konca junija, ko sta bili razrešeni dotedanji predsednica uprave Duhovnikova in članica uprave Boškovićeva, je Dars začasno vodil Knez, član uprave pa je bil Svoljšak.

Pred Duhovnikovo so Dars vodili Tomislav Nemec (od oktobra 2007 do septembra 2009), Rajko Siročič (od novembra 2005 do oktobra 2007), Janez Božič (od marca 1999 do decembra 2004, ko je bil imenovan za ministra za promet) in Jože Brodnik (od novembra 1993 do februarja 1999).

B. V.

Dars bo vodil Matjaž Knez