Kljub temu, da je proizvodnja zaradi selitve stala tri mesece, so jo ohranili na isti ravni kot leto poprej. Foto: Delamaris
Kljub temu, da je proizvodnja zaradi selitve stala tri mesece, so jo ohranili na isti ravni kot leto poprej. Foto: Delamaris

Zaradi selitve proizvodnje v nov obrat na Kalu pri Pivki je ta skoraj tri mesece stala, kar je prineslo nekaj dodatnih stroškov, proizvodnjo pa so kljub temu ohranili na isti ravni kot leto poprej.

Delamaris ostaja glavni prodajni proizvod ribe z zelenjavo, kjer lahko še rastejo tako v naboru proizvodov kot tudi v vrsti ribe, so prepričani v podjetju, ki je začelo sočasno s selitvijo tudi novo dejavnost ribarnic. Skupno jih imajo v najemu 16 v Mercatorjevih centrih po Sloveniji. Gre sicer za obuditev programa, ki je pred leti že bil del Delamarisa.

Kljub dokončanju naložbe v nov proizvodni obrat ostaja več stvari, potrebnih nadgradnje, točneje posodobitev pakirnice in nove skladiščne zmogljivosti. Delamaris sicer vstopa na nove trge in razvija nove izdelke.

Veliko koristi selitve
Selitev ima pozitivne učinke. Eden izmed njih je boljši izkoristek prostorov. Skladišče, čistilna naprava in skupne službe so namreč na eni lokaciji. Sinergije so tako pri izkoristku prodajnih in distribucijskih poti ter na področju marketinga in oglaševanja, cenejše je zemljišče, nižji so splošni stroški na enoto proizvoda, mogoča sta povečanje obsega in kakovosti proizvodnje in posodobitev tehnoloških postopkov.

V Delamarisu se hvalijo, da je nova tovarna na Kalu tehnološko napredna in do okolja prijazna, zaposlenim pa naj bi zagotavljala boljše in prijetnejše delovne razmere. Med drugim niso klimatizirani le prostori, kjer to narekuje tehnologija, temveč tudi prostori, kjer se zadržujejo delavci, ki tako delajo v boljših razmerah, kot so jih imeli na lokaciji v Izoli. Za zaposlene vsak dan organizirajo avtobusni prevoz z Obale ter toplo malico, so še navedli v podjetju.