Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Podjetje Magna in sindikat na prvih pogajanjih preteklo sredo nista dosegla dogovora o znesku odpravnin. Ker pa se mudi, ne bodo čakali na naslednji sestanek, ki bo že to sredo, ampak bodo že jutri protestirali, pravi sindikalist Gvido Novak in opozarja, da želi podjetje shod preprečiti s sklicem sestanka vseh zaposlenih.

"Vsi bodo v podjetju, tako tisti na čakanju kot tisti, ki imajo službo in normalno delajo. V primeru odhoda na protestni shod so nam v petek javili, da bodo to šteli kot nezakonito stavko."

Zakonite stavke ne morejo izvesti, saj je zaradi velikega števila delavcev, ki so na čakanju, v zakonskem roku niso napovedali. Zato bodo shod najbrž pripravili po koncu delovnika.

"To pomeni, da bomo verjetno jutri ob 15. uri izvedli protestni shod, če bodo delavci še zainteresirani. Ker groženj se verjetno nekoliko bojijo. Ampak glede na to, da so službo izgubili, mislim, da se bodo vseeno udeležili protestnega shoda, ker so res nezadovoljni."

Dodaja, da je sindikat le pobudnik shoda, organizirali pa ga bodo delavci sami. V pogovoru s policijo je ocenil, da prijava dogodka ni potrebna, s policije pa sporočajo, da so z načrti seznanjeni in zbirajo informacije o organizatorju.

Za komentar je Radio Slovenija prosil tudi podjetje Magna, kjer pa pogajanj do njihovega konca ne komentirajo.