Projekt digitalnega središča so področna ministrstva pripravila skupaj z agencijo Spirit, Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije (DIH Slovenije) in družbo BTC, sodelujejo pa tudi znanstvene in izobraževalne institucije ter gospodarstvo. Zvrstilo se bo 80 dogodkov, med drugim s predstavitvami okoli 200 podjetij.  Foto: BoBo
Projekt digitalnega središča so področna ministrstva pripravila skupaj z agencijo Spirit, Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije (DIH Slovenije) in družbo BTC, sodelujejo pa tudi znanstvene in izobraževalne institucije ter gospodarstvo. Zvrstilo se bo 80 dogodkov, med drugim s predstavitvami okoli 200 podjetij. Foto: BoBo

"V digitalnem središču bomo predstavili najboljše plati slovenskega gospodarstva. Verjamem, da je to dober temelj za začetek slovenskega predsedovanja, za to, da bomo to predstavili tudi na Expu v Dubaju, in pa tudi za preobrazbo slovenskega gospodarstva v digitalnem in zelenem prehodu," je ob odprtju dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

V vsakem od šestih mesecev se bodo osredinili na enega od šestih področij, na katere stavi tudi načrt za okrevanje in odpornost – pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo, umetna inteligenca, 5G in kibernetska varnost, digitalna preobrazba in industrija 4.0 z robotiko.

"Tako bomo omogočili podrobnejšo in intenzivnejšo razpravo ter bolj usmerjeno iskanje rešitev za gospodarski napredek," je dodal Počivalšek.

V ljubljanskem BTC-ju je zaživelo digitalno središče Slovenije