Metod Dragonja pričakuje razplet prodaje Telekoma po počitnicah. Foto: BoBo
Metod Dragonja pričakuje razplet prodaje Telekoma po počitnicah. Foto: BoBo

Državni sekretar na finančnem ministrstvu je dejal, da je najprej potrebna razrešitev zapleta z združevanjem makedonske družbe One z operaterjem Vip, ki je v lasti Telekoma Austria, šele po tem bo mogoč ponoven resen pristop v finalno etapo pogajanj.

Na vprašanje, ali so rešili vprašanje glede Makedonije, je Dragonja dejal, da rešitev ni samo stvar Telekoma ali slovenske strani, pač pa tudi Cinvena in potencialnega kupca Telekomove makedonske družbe One, torej Telekoma Austria. "Tudi on mora na svoji strani ustvariti pogoje za to, da bo lahko ta dogovorjen in že podpisan posel tudi zaključen," je poudaril.

Zelena luč makedonskih regulatorjev
Makedonska komisija za varstvo konkurence je na začetku meseca odobrila združitev Telekomove makedonske družbe One z operaterjem Vip v lasti Telekoma Austria. Soglasje k združitvi je bilo podano pod pogojem, da bosta družbi izpolnili zaveze, ki sta jih podali med postopkom pred regulatorjem.

S tem pa je bila glavna ovira, zaradi katere so bila prejšnji mesec zamrznjena pogajanja za prodajo Telekoma skladu Cinven, odstranjena. Ta je namreč vztrajal, da je njihova ponudba za Telekom temeljila na zagotovljeni 100 milijonov evrov vredni prodaji Telekomove makedonske hčerinske družbe One.