Stojan Petrič iz družbe Kolektor Group podpisuje memorandum z indijskim partnerjem. Foto: GZS
Stojan Petrič iz družbe Kolektor Group podpisuje memorandum z indijskim partnerjem. Foto: GZS

Podjetji Kolektor Group in CMC sta s podpisom pisma o nameri postavili temelj za prihodnji sporazum delničarjev, s katerim bo Kolektor Group prevzel 51-odstotni delež v CMC. Skupni načrti predvidevajo rast prihodkov in zaposlenih. Kolektor, ki v Indiji vidi velike poslovne priložnosti, pa bo prispeval tudi novo tehnologijo za izdelavo malih komutatorjev, pozneje pa tudi za druge avtomobilske aplikacije, so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije.

Podjetji Letrika in Roots Industries India Limited pa sta se z memorandumom dogovorili, da bosta v okviru sodelovanja ustanovili skupno podjetje v Indiji za proizvodnjo in prodajo zaganjačev in alternatorjev.

GZS in CII se bosta obveščali o poslovnih priložnostih
Memorandum o sodelovanju med GZS-jem in Konfederacijo indijske industrije (CII) pa predvideva redno izmenjavo informacij o poslovnih in investicijskih priložnostih za gospodarstvi obeh držav, identifikacijo posameznih podjetij za skupno sodelovanje, redno, vzajemno izmenjavo obiskov in poslovnih srečanj ter pomoč pri reševanju ovir za poslovanje med podjetji, člani obeh institucij, še pravijo na GZS-ju.

V Indiji tudi Žerjav
Podpisa dokumentov med slovenskimi in indijskimi predstavniki v okviru mednarodnega srečanja Partnership Summit 2013 sta se udeležila tudi slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav, ki se te dni z gospodarsko delegacijo mudi na obisku v Indiji, in indijski minister za trgovino, industrijo in tekstil Anando Šarma. Mednarodno srečanje investitorjev organizirajo indijsko ministrstvo za trgovino in industrijo, indijska vlada in CII.