Kljub rubežu, blokiranim in zaprtim računom Damijan Janković pravi, da
Kljub rubežu, blokiranim in zaprtim računom Damijan Janković pravi, da "ni tako hudo". Foto: MMC RTV SLO

Electi ni uspelo deblokirati računa pri NLB-ju, ampak ga je banka zaprla, ker nanj že več mesecev ni bilo nobenega priliva, hkrati naj bi NLB prek izvršbe rubil Electino zemljišče v Logatcu, piše časnik Finance.

Zemljišče ne bo dovolj za poplačilo dolga
Po neuradnih virih pa tudi zaplemba zemljišča ne bo dovolj, da bi Electa poplačala dolg, ki ga ima do NLB-ja. Zato naj bi sledile še izvršbe na drugih računih, ki jih ima družba pri drugih bankah. Electa ima še tri transakcijske račune pri drugih bankah in prav vsi so blokirani.

Damijan Janković je potrdil razloge za zaprtje računa pri NLB-ju in podatek, da je dolg do NLB-ja prav posojilo za nakup 1,1 hektarja velikega zemljišča v Logatcu. Janković je dejal, da bodo zemljišče prodali in s kupnino poravnali dolg do banke.

"Prisilna poravnava ne pride v poštev"
Po Jankovićevih besedah "razmere niso tako hude, kot je videti", družba pa o prisilni poravnavi ne razmišlja, "niti teoretično". Electa ima po njegovih besedah 25 milijonov evrov dolga, a "kar nekaj premoženja". Tako trdi, da obveznosti do podizvajalcev "skorajda nimajo", dolgove do banke pa naj bi poravnavali v skladu z dogovori.

Kot je znano, je Electa Inženiring podjetje Damijana in Jureta Jankovića, sinov ljubljanskega župana in najverjetnejšega mandatarja nove vlade. Zoran Janković je podjetje pred sedmimi leti proda sinovoma za 7,9 milijona evrov. Celotne kupnine še ni dobil.

Na domnevno sporne posle Electe kažejo dokumenti, ki so v javnost prišli z Dursa in po katerih naj bi Electa večino plačilnega prometa opravila prek družbe KLM, kjer je Zoran Janković večinski lastnik, Damijan Janković pa direktor.