Za Aerodrom Ljubljana se je bil oster boj med ponudniki. Foto: BoBo
Za Aerodrom Ljubljana se je bil oster boj med ponudniki. Foto: BoBo
Bo Aerodrom Ljubljana prodan še ta mesec?

Pogajali se bodo o vsebini pogodbe o nakupu in prodaji delnic Aerodroma Ljubljana za omejeno časovno obdobje, so pojasnili v holdingu (SDH). Več podrobnosti niso razkrili.

Poleg Fraporta naj bi zavezujoče ponudbe za Aerodrom Ljubljana po poročanju medijev oddali še francoski gradbeni velikan Vinci Airports, za katerega je do zdaj prav tako veljalo, da ima veliko možnosti, upravljavec beneškega letališča Gruppo Save in družba Friedmann Pacific, lastnica hongkonške letalske lizinške družbe China Aircraft Leasing Company. Časopis Finance danes na spletni strani poroča, da so ponudbe preostalih treh ponudnikov le še rezervna možnost. A ker so še veljavne, ni izključeno, da jih bodo izboljšali.

Aerodrom Ljubljana je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 7,13 milijona evrov prihodkov, kar je skoraj šest odstotkov več kot v istem lanskem obdobju in devet odstotkov nad načrti. Čisti dobiček se je v primerjalnem obdobju zvišal za 5,4 odstotka, na 857.000 evrov.

Lani je imel upravljavec ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika 5,2 milijona evrov čistega dobička, kar je primerljivo z letom 2012 in 3,8 odstotka nad načrti, poslovne prihodke pa je okrepil za 1,4 odstotka, na 31,3 milijona evrov.

Bo Aerodrom Ljubljana prodan še ta mesec?