Fraportu gre dobro tako v matični družbi kot v slovenski. Foto: Reuters
Fraportu gre dobro tako v matični družbi kot v slovenski. Foto: Reuters

Kot je razvidno iz poslovnega poročila, objavljenega na Fraportovih spletnih straneh, se je dobiček pred davki (EBITDA) skupine v prvi polovici leta okrepil za 9,8 odstotka, na 461,3 milijona evrov. Še močnejšo rast so med drugim preprečili višji stroški dela.

Fraport Slovenija, ki je del skupine in upravlja brniško letališče, je vknjižil 22 milijonov evrov prihodkov, kar je 18,9 odstotka več kot v prvi polovici lanskega leta. Dobiček pred davki se je povečal za 50,9 odstotka, na 8,6 milijona evrov, čisti dobiček pa za sto odstotkov, na 3,1 milijona evrov.

Fraport je v poslovnem poročilu poudaril tudi rast števila potnikov. Na brniškem letališču jih je bilo v prvi polovici leta 831.000, kar je 15 odstotkov več kot v prvi polovici lanskega leta.

Kot so zapisali, gre močno rast pripisati predvsem dodatnim destinacijam, ki jih je v vozni red dodala Adria Airways, prav tako se je okrepilo povpraševanje po že prej obstoječi ponudbi. Padec števila potnikov so opazili le na poletih na Dunaj, v Beograd in na londonsko letališče Gatwick, izhaja iz poročila skupine.