Manjši stroški financiranja in optimizirana proizvodnja bodo Fructalu letos prinesli precej bolj zajeten dobiček. Foto: BoBo
Manjši stroški financiranja in optimizirana proizvodnja bodo Fructalu letos prinesli precej bolj zajeten dobiček. Foto: BoBo

Po Radunovih napovedih letos v Fructalu pričakujejo približno iste prihodke kot lani, okoli 51 milijonov evrov, a precej večji dobiček, pišejo Finance. Če je lani podjetje leto sklenilo s 463.000 evri dobička, naj bi ga letos bilo kar za dva milijona.
Bojan Radun pravi, da so vrnili štiri milijone evrov glavnice, zaradi česar so znižali stroške financiranja. Zaradi sinergij z Nectarjem so znižali nekatere stroške materiala in uspešno investirali v optimiziranje poslovnih procesov, kar se zdaj pozna tudi pri dobičku. Uspešni so bili pri prodaji nekaterih novih izdelkov, kot so Mojito, nove Frutabele, sokovi, pakirani v dvolitrski embalaži, in drugi. Povečali so tudi prodajo v Srbijo. Fructal je namreč lani za 35 milijonov evrov prešel v roke največjega srbskega proizvajalca brezalkoholnih pijač, marmelad in džemov Nectar.
Poleg tega so v podjetju letos vložili tri milijone evrov v popolnoma novo polnilno linijo, na kateri bodo polnili sokove, nektarje in druge pijače v inovativno embalažo Tetra Edge multinacionalke Tetra Pak. Ajdovska linija pa je tudi ena izmed prvih delujočih v Evropi, ki bodo polnile v to novo embalažo. Poleg nove embalaže bo Fructal kmalu predstavil še nekatere čisto nove izdelke, v torek pa imajo tudi skupno novinarsko konferenco s Tetra Pakom.