"Sem materialno in duhovno priskrbljen za nadaljnjih sto let," je dejal Gašpar Mišič. Foto: BoBo

Spomnimo, spremenjeni statut bi državi med drugim omogočil zamenjavo predsednika uprave Gašparja Mišiča, ki je nadzornemu svetu zaradi obstrukcije predstavnikov delavcev ni uspelo izpeljati. Tako je država pritrdila društvu malih delničarjev Slovenije, ki je zaradi statuta vložilo izpodbojno tožbo.

"Namigovanja, da je bila Luka Koper z mojim prihodom ugrabljena ali zlorabljena, so čista demagogija," je Gašpar Mišič zapisal v pismu medijem. "Sem materialno in duhovno priskrbljen za nadaljnjih sto let," je dejal, s čimer je želel poudariti, da v Luko Koper ni prišel, da bi se okoristil.

V Luko Koper je prišel, da bi prekinil "prakso izkoriščanja edinega tovornega pristanišča v Sloveniji s strani različnih, javnosti prikritih interesnih skupin, ki so Luko Koper vzele za talko". V Luki namerava Gašpar Mišič, kot je dejal, vzpostaviti strukturo, "ki bo imuna proti zlorabam, izkoriščanja in nepravilnosti". Sistem, ki ga vzpostavljamo, pa bo "maksimalno transparenten in učinkovit", je zapisal.

V času, ko je na položaju, so v Luki lastnikom družbe že zagotovili višje donose, je zapisal. Prihranili so že nekaj milijonov evrov, je poudaril, z načrtovanjem novih vhodov pa naj bi prihranili že 26 milijonov.

"Kdo se boji Gašparja Gašparja Mišiča, ki je v pičlih nekaj mesecih dokazal, da lahko tudi podjetje v pretežni državni lasti posluje transparentno in odlično," se sprašuje Gašpar Mišič, ki je izpostavil, da so skupni prihodki družbe v zadnjem kvartalu lanskega leta znašali 36,2 milijona evrov in so bili najvišji v zgodovini podjetja.

Glede na to, da so predstavniki zaposlenih nadzornemu svetu z obstrukcijo preprečili izvedbo njegove zamenjave, se je vprašal tudi: "Kaj je narobe v tem, da predstavniki zaposlenih v nadzornem svetu družbe podpirajo upravo?"

"Več kot očitno je, da je v ozadju medijske gonje proti Luki Koper in posebej njenemu predsedniku uprave veliko skritih interesov, ki zagotovo niso v korist družbe," je še zapisal Gašpar Mišič in končal: "Luke Koper nismo ugrabili, ampak smo jo osvobodili. Torej nismo ugrabitelji, temveč osvoboditelji."