Družba je lani dosegla najvišji dobiček do zdaj. Foto: MMC RTV SLO
Družba je lani dosegla najvišji dobiček do zdaj. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik nadzornega sveta Robert Ličen je povedal, da vse od začetka njegovega vodenja nadzornega sveta obstajajo pritiski po zamenjavi uprave. Zamenjava celotne uprave bi bila zaradi številnih izzivov, ki so pred družbo, škodljiva, je še dodal. Upravo Darsa zdaj vodi Matjaž Knez.

Na dnevnem redu so obravnavali tudi revizijo prenove poslovnega objekta v Celju in revizijo poslov s soljo. Revizija objekta v Celju je dala le del odgovorov, o morebitnih ukrepih pa se bodo odločali na eni od prihodnjih sej. Pri reviziji nabave soli so se pokazale nekatere nepravilnosti, ni pa pri poslu bilo kaznivih dejanj, je povedal Ličen. Nadzorni svet je upravi naložil ukrepanje za odpravo nepravilnosti pri postopkih nabave soli.

Lansko poslovanje in načrti
Razpravljali so tudi o lanskem poslovanju, a razprave niso končali, saj je bila seja prej prekinjena. Predsednik uprave Knez je med sejo nadzornega sveta povedal, da je družba uspešno zmanjšala stroške in lani dosegla najvišji dobiček do zdaj.

Dars je pred velikimi izzivi reprogramiranja dolgov družbe, elektronskega cestninjenja in začetka gradnje avtocestnega odseka Draženci-Gruškovje, je še dejal.