Ustanovljeno je bilo v začetku devetdesetih let, od prvotnega trgovanja s hlodovino in potem predelave furnirja se je skozi dve desetletji preobrazilo v izdelovalca sestavnih delov za stole in pohištvo, so zapisali pri Dnevniku.

Priznanje je na četrtkovi podelitvi prevzel direktor podjetja Sodimex Franc Lušin. "Postati podjetnik: to je preprosto razvojna faza v odraščanju in osamosvajanju odrasle osebe," so ga povzeli v Dnevniku. Njegova podjetniška filozofija sloni na športni filozofiji: sodelovati in zmagovati v ekipi ter predvsem trdo trenirati, so še zapisali.

Družinsko podjetje je v zadnjih letih podvojilo prihodke iz prodaje. Lani so presegli 6,3 milijona evrov. Kolektiv 15 sodelavk in sodelavcev ustvarja zavidljivo dodano vrednost, v letu 2021 je znašala kar 119.600 evrov na zaposlenega. Velik pomen dajejo uravnoteženosti, saj sodelavke zasedajo pomembna delovna mesta.

Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetje Comcom ter podjetje Mules.

IT podjetje Comcom, ki ga vodi danes edini lastnik in soustanovitelj Pavel Troha, se že od ustanovitve leta 1992 posveča razvoju in vzdrževanju aplikacij za kadrovsko-finančne in računovodske potrebe. Njihovemu delu, zdaj pretežno usmerjenemu k razvoju in vzdrževanju aplikacij za informacijski sistem SAP ter razvoju algoritmov na podlagi strojnega učenja, zaupa več kot 50 domačih in mednarodnih strank. Za svojega partnerja ga je sprejela tudi multinacionalka SAP.

V predelavo lesa usmerjeno družinsko podjetje Mules pa vodi direktor Damjan Mulec. Kot ena izmed večjih žag se od 700 ostalih v Sloveniji ločijo po svoji izvozni naravnanosti – 100 odstotkov svojih izdelkov namreč izvozijo. Kot odzivne in prilagodljive dobavitelje so jih prepoznali številni kupci, celo na najzahtevnejšima japonskem in južnokorejskem trgu, izhaja iz Dnevnikovega sporočila.

Lani je priznanje gazela primorsko-notranjske regije 2021 prejelo podjetje Ensol 360, ki ga vodi direktor Jernej Čopi.

Letošnji projekt Gazela, ki ga pripravlja družba Dnevnik, sestavlja šest regionalnih in en nacionalni dogodek, na katerih bodo razglašena najboljša med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji. Na vsakem regijskem dogodku, ki ga gosti regionalna gospodarska zbornica, se prestavijo trije nominiranci za regionalno gazelo.

Šest regijskih dogodkov poteka v septembru in oktobru, razglasitev zlate gazele pa bo 26. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.