Slovaki ponujajo tri milijone evrov večjo dokapitalizacijo, kot so jo ponudili Poljaki. Foto: EPA
Slovaki ponujajo tri milijone evrov večjo dokapitalizacijo, kot so jo ponudili Poljaki. Foto: EPA

predlagata vstop slovaškega sklada Eco invest, ki je sprva izgubil proti Abrisu.

Predstavnica Nevije Tea Nevena Gorjup je pojasnila, da sta obe delničarki predlagali, da uprava Palome na dnevni red skupščine uvrsti predlog sklepa, s katerim bi razveljavili januarja sprejete sklepe v povezavi z dokapitalizacijo.

Ob tem v potrditev predlagata nov sklep o dokapitalizaciji Palome v vrednosti dobrih 18 milijonov evrov in izdajo novih delnic, ki bi jih po 4,01 evra za delnico vplačala slovaška družba Eco Invest. Gorjupova zagotavlja, da bi slovaški sklad plačilo dokapitalizacije lahko izvedel že do 15. oktobra, seveda če bo skupščina predlagane sklepe potrdila.

Nadzorni svet je sicer na današnji seji sprejel sklep, da Eco Invest še pred skupščino pozovejo, naj predstavi svojo ponudbo upravi, nadzornemu svetu, predstavnikom sveta delavcev, sindikatu in po potrebi SDH-ju.

V Palomi so sicer večkrat opozarjali na to, da naj bi bila prav odpoved že podpisane pogodbe z Abrisom eden ključnih motivov za vložitev izpodbojnih tožb Gorjupove, ki je izpodbijala sklepe skupščine. Ta je za dokapitalizatorje izbrala Poljake, čeprav so ponudili manj od Eco Investa. Glede na to, da njihova predlagateljica zastopa interese Eco Investa, ta pa je kot lastnik družbe SHP njihov konkurent, v podjetju obstaja strah, da bi lahko bil interes tudi ta, da dokapitalizacije sploh ne bo, s tem pa se ogrozi obstoj Palome.