Foto:
Foto:
Janez Podobnik zahteva posvet koalicije o zakulisnem kuhanju golaža glede Telekoma

Uprava podjetja zagotavlja, da bo pod vodstvom podpredsednice uprave Darinke Virant delo na operativni ravni potekalo normalno. Člani uprave so se ob tem dogovorili o razdelitvi pristojnosti in dela do polne sestave nove uprave, ki je predvidena s 1. marcem.

Za novega predsednika uprave je evidentiran Libor Vončina, za nova člana uprave pa je uprava imenovala Dušana Mitiča in Matijo Vojska. Po dogovoru uprave bo poslovno področje storitev prevzel član uprave Vojsk, članica uprave in delavska direktorica Darja Senica pa bo imela enake pristojnosti kot doslej. Podpredsednica uprave bo začasno vodila posle na področju strateškega načrta, poslovnem področju omrežja ter službo za regulativo in cenovno politiko, službo za operaterje, hčerinski družbi Mobitel in Siol, komuniciranje z javnostmi, mednarodno sodelovanje ter službo za varnost.

Kot je znano, so nadzorniki v sredo Graška razrešili zlasti iz ekonomskih in poslovnih razlogov ter zaradi različnih pogledov na način in izvajanje strategije, kadrovska vprašanja in organizacijska vprašanja družbe.

Podobnik za posvet koalicije o razvoju Telekoma
Predsednik SLS-a Janez Podobnik je v pismu premierju Ropu zahteval sklic vrha koalicije na temo razvoja telekomunikacij v Sloveniji. Pričakujem, da bo SLS seznanjen z različnimi koncepti razvoja Telekoma in da se obvežemo k izpolnjevanju referendumske volje ljudi o vračanju finančnih vložkov vlagateljem v telefonijo, je izpostavil. Vlada kot predstavnica države, večinskega lastnika Telekoma, je ob sodelovanju drugih lastnikov najbolj odgovorna za dobro upravljanje z državnim premoženjem, je še dodal Podobnik. Opozoril je, da stranka ni bila seznanjena z razlogi za razrešitev predsednika uprave podjetja Petra Graška.