Laško gams se bo lahko dokončno usidral pod rdečo zvezdo. Foto: BoBo
Laško gams se bo lahko dokončno usidral pod rdečo zvezdo. Foto: BoBo

Agencija (AVK) obenem prevzem Pivovarne Laško pogojuje z izpolnitvijo korektivnih ukrepov, ki se nanašajo na uporabo hladilnih omar v gostinskih obratih v Sloveniji. Kateri ukrepi so to, v Laškem niso pojasnili.

Obenem spletne Finance pišejo, da je AVK dovolil, da se prevzem nadaljuje, čeprav imajo Laščani skorajda monopolni tržni položaj, Heineken pa ima že od prej nekaj odstotkov, ker ne morejo popravljati napak varuha konkurence izpred let. Delež Nizozemcev se po njihovem pisanju s tem ne bo bistveno povečal.

Konzorcij prodajalcev 51,11-odstotnega deleža v Pivovarni Laško, v katerem so Družba za upravljanje terjatev bank, Kapitalska družba, Alpen invest, Abanka, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnica Triglav, Banka Koper in Sklad obrtnikov in podjetnikov, je s Heinekenom pogodbo o prodaji podpisal aprila.

Heineken bo za delnico plačal 25,56 evra, skupaj pa bo za omenjeni delež oz. 4.471.054 delnic odštel 114,8 milijona evrov. Heineken bo moral zdaj objaviti še prevzemno ponudbo za preostali delež Laškega.