Posli naj bi bili povezani predvsem s posredništvom pri najemanju poslovnih prostorov. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Posli naj bi bili povezani predvsem s posredništvom pri najemanju poslovnih prostorov. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Po poročanju POP TV-ja je podjetje Kofetek le nekaj dni po ustanovitvi že podpisovalo pogodbe za posredovanje pri najemanju prostorov z velikimi imeni iz gospodarstva, kot so Intersport, Lekarne Ljubljana in Casino Stožice.

Nekatere posredniške pogodbe so bile podpisane tudi za posle, ki so se zgodili že davno prej, kot je bilo podjetje sploh ustanovljeno, še poroča POP TV.

Lastnik podjetja je voznik Anton Orkič, ki je bil Jankovićev voznik še v času njegovega predsedovanja upravi Mercatorja, potem pa še leto in pol na Mestni občini Ljubljana, je potrdil Janković ter dodal, da je Orkič zdaj upokojen.

Med drugim je podjetje podpisalo pogodbo tudi z Intersportom in z njo zaslužilo 11.000 evrov. Intersport pa je takrat spadal pod Mercator, ta pa je imel z vsemi svojimi družbami za najemanje prostorov v centru Stožice sklenjeno pogodbo neposredno z družbo Grep. Posel je bil izpeljan brez posrednikov, so za POP TV potrdili v Mercatorju.

Odpira se torej vprašanje, zakaj je podjetje Jankovićevega voznika dobilo plačilo za posredništvo pri tem in tudi pri številnih drugih poslih.

Obtožnica v pisanju?
Medtem pa spletne Finance poročajo, da naj bi bila - neuradno - zoper Jankovića v pisanju obtožnica zaradi zlorabe položaja pri gradnji Stožic. Sporna naj bi bila nakazila prek podjetja Baza Dante, vključena pa naj bi bila še podjetja Grep, KLM Naložbe in Sector Beton.