Je krepitev lastništva okoli Laškega res še skladna s pravili konkurence ali je položaj že monopolen? Foto: EPA
Je krepitev lastništva okoli Laškega res še skladna s pravili konkurence ali je položaj že monopolen? Foto: EPA
Lastništva v Laškem
Center Naložbe še krepi svoj delež v Infond Holdingu Foto: MMC RTV SLO

Varuh konkurence je prevzemnike Pivovarne Laško v ponedeljek obvestil, da je začel postopek presoje skladnosti koncentracije s pravili konkurence pri skupnem nadzoru družb Infond Holding, Cestno podjetje Maribor, Fidina in Koto nad Pivovarno Laško.

Ob tem je urad ugotovil, da je priglašena koncentracija podrejena določbam zakona o preprečevanju omejevanja konkurence in da je izkazan resen sum, da bi koncentracija zaradi možnih vertikalnih učinkov lahko povečevala moč v koncentraciji udeleženih in z njimi povezanih podjetij, posamično ali skupno.

V Infond Holdingu se s tem ne strinjajo in menijo, da glede na razmere na trgu ni nevarnosti krepitve prevladujočega položaja in da je zadevna koncentracija skladna s pravili konkurence.

Center Naložbe še bolj prisoten v Infond Holdingu
Sicer pa je družba Center Naložbe pridobila 400.000 delnic Infond Holdinga in s tem svoj delež v družbi povečala za 2,38 odstotka, na 70,82 odstotka.

Center Naložbe je sicer v skoraj 78-odstotni lasti Kolonela, ki je v lasti Atka-Prime, družbe v solasti Boška Šrota, predsednika uprave Pivovarne Laško, katere 24,5-odstotni lastnik je Infond Holding.