Goriško civilno družbo najbolj skrbi širitev igralništva, ki bi jo prinesel načrtovani projekt megazabavišča. Foto: RTV SLO
Goriško civilno družbo najbolj skrbi širitev igralništva, ki bi jo prinesel načrtovani projekt megazabavišča. Foto: RTV SLO
Harrah's
Bo ameriški igralski velikan popustil pritiskov lokalne skupnosti? Foto: EPA
Lobiranje za megazabavišče

Jonesova je povedala, da bodo Goriškemu društvu za kakovost bivanja in civilne družbe skušali prisluhniti in spoštovati njihovo mnenje, društvo še vedno vztraja pri napovedanemu primorskemu referendumu.

Problem je širjenje igralništva
Pri projektu, vrednem kar 750 milijonov evrov, ki ga ameriško podjetje načrtuje v sodelovanju z goriškim Hitom in naj bi regiji prinesel veliko delovnih mest in razvojni pospešek, jih najbolj skrbi širjenje igralništva.

Pobudo za referendum bi namreč zelo verjetno umaknili, če bi Harrah's spremenil in razvijal le gostinstvo in turizem.

Bodo Američani upoštevali izid referenduma?
Civilna iniciativa pa je šla še dlje in zahteva celo vseslovenski referendum o megazabavišču, saj po njihovem mnenju "igralništvo lahko zatrese narodni obstoj". Po besedah njenega predsednika Bogdana Vidmarja Jonesova ni jasno odgovorila na vprašanje, ali namerava ameriško podjetje spoštovati voljo ljudi, izraženo na referendumu.

Jonesova, ki se je že sestala s predstavniki nekaterih političnih strank, se bo sestala še z nekaterimi severnoprimorskimi župani in predsednikom univerze v Novi Gorici Danilom Zavrtnikom, ki se želi seznaniti s podrobnejšimi podatki o projektu.

Lobiranje za megazabavišče