Nadzorniki so izbrali drugega člana uprave, tretjega pa še ne. Foto: BoBo
Nadzorniki so izbrali drugega člana uprave, tretjega pa še ne. Foto: BoBo

Jaklin je bil nazadnje zaposlen v družbi Salonit Anhovo kot član uprave, predtem pa je bil zaposlen v Litostroju, je pojasnila predsednica nadzornikov Alenka Žnidaršič Kranjc in dodala, da "ima izkušnje na različnih področjih, tako da verjamemo, da bo dobro opravil svoje delo". Člana uprave za področje operative niso izbrali.

Žnidaršič Kranjčeva je še pojasnila, da bo Jaklin mandat nastopil s 1. februarjem, do takrat pa mora tudi podpisati pogodbo o zaposlitvi. S tem naj ne bi bilo težav, saj so se kandidati že izrekli glede vseh elementov pogodbe. Ta med drugim določa, da tudi ta član uprave, podobno kot predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič, ni upravičen do odpravnine.

Kot je spomnila Žnidaršič Kranjčeva, je Gašpar Mišič, še preden je bila sama imenovana za predsednico nadzornega sveta, zagotovil, da bo prišel na delovno mesto predsednika uprave, tudi če ne bo dobil odpravnine. "Ker ne moremo delati razlike med kandidati, je nadzorni svet pač zahteval, da se pod temi pogoji zaposlijo tudi vsi drugi člani," je dodala.

Danes so nadzorniki zaslišali tri kandidate, ki so prišli v ožji izbor, vseh kandidatov za obe mesti v upravi pa je bilo 25, je potrdila prva nadzornica Luke.

Nadzorni svet danes ni imenoval člana uprave, zadolženega za operativo, pač pa so se odločili pozvati posamezne kandidate, zaposlene v Luki, da se odzovejo vabilu kadrovske komisije. Ta bo zasedala 24. decembra, ponovni izbor člana uprave pa naj bi nato potekal na seji nadzornikov 10. januarja, je dodala Alenka Žnidaršič Kranjc.