Japonska družba Sumitomo Rubber Industries je napovedala investicijo v proizvodnjo medicinskih elastomerov v Sloveniji. Foto: Reuters
Japonska družba Sumitomo Rubber Industries je napovedala investicijo v proizvodnjo medicinskih elastomerov v Sloveniji. Foto: Reuters
Pnevmatike, gume
Sumitomo Rubber je na področju pnevmatik za avtomobile lastnik blagovnih znamk Dunlop in Falken. Foto: BoBo

Logaški župan Berto Menard je ob napovedi investicije družbe Sumitomo Rubber v Sloveniji označil svojo občino kot idealno lokacijo, a podrobneje zadeve do dokončne odločitve ne komentira. Poudaril pa je, da je Logatec idealna lokacija med Ljubljano, Luko Koper in Trstom, na voljo pa imajo tudi 13 hektarjev zemljišč, za katere se zanima več tujih investitorjev.

Kot ena izmed možnih lokacij se omenja tudi Komenda, kjer bi bili po besedah župana Stanislava Poglajna investicije zelo veseli, a opozarjajo, da občina na žalost tako velikega zemljišča, kot si ga želijo japonski investitorji, nima na voljo.

Investicija bo vredna 34 milijonov
Na ministrstvu za gospodarstvo pojasnjujejo, da bo velikost zemljišča na izbrani lokaciji znašala 32.000 kvadratnih metrov, na njem pa bodo postavili tovarno v velikosti 12.000 kvadratnih metrov.
V igri za lokacijo so sicer neuradno tudi Trbovlje, a konkretnejših informacij glede tega na občini niso podali.

Japonska družba Sumitomo Rubber Industries je investicijo v proizvodnjo medicinskih elastomerov v Sloveniji napovedala v torek. Tovarno bo njena švicarska družba Lonstroff postavila v osrednji Sloveniji, vrednost investicije pa bo po njihovih navedbah dosegla 34 milijonov evrov in ustvarila vsaj 200 delovnih mest.