Sporna naj bi bila gradnja tako avtocest kot lokalnih cest. Foto: MMC RTV SLO
Sporna naj bi bila gradnja tako avtocest kot lokalnih cest. Foto: MMC RTV SLO

Soršak je informacijo potrdil za Delo, po neuradnih informacijah pa naj bi dosedanje ugotovitve dejansko kazale, da je šlo za kartelno dogovarjanje. Kot je znano, je urad preiskavo sprožil že pred mesecem dni, in sicer proti SCT-ju, Vegradu, Primorju, Cestnemu podjetju Ljubljana, Cestnemu podjetju Maribor in Gradbenemu podjetju Grosuplje ter njihovim odvisnim družbam, ugotavljal pa je kršitev konkurenčne zakonodaje. Prav v Cestnem podjetju Ljubljana so fizično preiskavo končali včeraj. V podjetju niso želeli povedati, kateri posli so zanimali UVK.

Postopek naj bi varuh konkurence v zadnjih dneh razširil še na celjsko gradbeno podjetje CMC in na sežanski Kraški zidar.

Urad bo predstavitve podal v povzetku
Urad preiskuje domnevno sporne skupne ponudbe gradbincev za javne razpise Darsa med letoma 2005 in 2009. Je pa Soršak povedal, da jih zanimajo tudi drugi objekti, sporna naj bi bila tudi gradnja predorov Markovec in Šentvid.

Urad bo svoje ugotovitve predstavil v povzetku relevantnih dejstev, ki naj bi ga izdal v nekaj tednih. Podjetja bodo nato imela 45 dni časa za odziv, lahko bodo vložila še prošnjo za podaljšanje roka in šele nato bo urad izdal odločbo.