Prireditev bo potekala že 15. leto zapored. Foto: MMC RTV SLO
Prireditev bo potekala že 15. leto zapored. Foto: MMC RTV SLO

Namen akcije je poudariti presežke in pozitivne razvojne smeri v primorskem gospodarstvu. "Gospodarstvenik Primorske je izbor najuspešnejših gospodarskih družb, zasebnikov in vodilnih osebnosti primorskega gospodarstva, ki se lahko pohvalijo z najboljšimi poslovnimi rezultati. Poleg te nagrade podeljujemo tudi nagrado za posebne dosežke na področju gospodarstva, nagrado za življenjsko delo ter v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici nagrado primorski um, s katerima nagrajujemo znanstvenike za uvajanje vrhunskega znanja v prakso," so o akciji povedali organizatorji, ki že vrsto let kot vodilni primorski mediji, združijo moči pri izbiri izjemnih Primorcev.

Nabor nagrajencev samostojno in avtonomno izberejo novinarji uredništev za gospodarstvo, ki so zagotovo najboljši poznavalci razmer in smernic v regijskem gospodarstvu.

Organizator prireditve so tri osrednje primorske medijske hiše: Radio Koper, Televizija Koper – Capodistria in Primorske novic.

Neposrednemu prenosu podelitve priznanj lahko prisluhnete v torek, 13. marca, ob 18. uri na valovih Radia Koper. Posnetek prireditve pa si lahko ogledate na TV Koper – Capodistria v oddaji Izostritev, in sicer v četrtek, 15. marca, ob 18. uri.

Dobitniki nagrad gospodarstvenik Primorske 2010
Zadnji nagrajenci, dobitniki nagrade gospodarstvenik Primorske za leto 2010, so: Janez Rebec (Pivka perutninarstvo in Delamaris), Miro Črv (Smarteh, Tolmin), Ana Sedej (SEC, Ilirska Bistrica), Evgen Kete (Tekstilna tovarna Okroglica), Aljoša Žerjal (Harpha Sea, Koper); dobitnika nagrade primorski um pa Darko Darovec (Univerza na Primorskem) in dr. Iztok Arčon (Univerza v Novi Gorici).