Vsi letošnji nagrajenci so po podelitvi nagrad še skupaj stopili pred fotografske objektive. Foto: Leo Caharija/Primorske novice
Vsi letošnji nagrajenci so po podelitvi nagrad še skupaj stopili pred fotografske objektive. Foto: Leo Caharija/Primorske novice

Lemut iz Trgovskega podjetja FAMA, Sever iz Iskre Avtoelektrike, Batagelj (družba Postojnska jama) in Milharčič (KYMA) so se tako pridružili pisani družbi dozdajšnjih dobitnikov gospodarstvenika Primorske, ki jo sestavljajo predstavniki najuspešnejših gospodarskih družb, zasebnikov in vodilnih osebnosti primorskega gospodarstva.

Poleg tega so Radio Koper, Televizija Koper-Capodistria in Primorske novice, ki so izbor organizirali že 15. leto zaporedoma, podelili tudi nagrado za posebne dosežke (to je prejela ekipa Pipistrela) in za življenjsko delo, ki jo je dobil Zorko Cerkvenik iz družbe Istrabenz plini). Nagradi Primorski um, s katerima nagrajujejo znanstvenike za uvajanje vrhunskega znanja v prakso, sta prejela Borut Likar (Univerza v Novi Gorici) in Polonca Trebše (Univerza na Primorskem). Izbor nagrajencev sicer vsako leto opravijo novinarji uredništev za gospodarstvo.

Sledil še pogovor o aktualnih razmerah v gospodarstvu
Tudi letos je podelitvi nagrad sledil pogovor o aktualnih gospodarskih razmerah z znanimi slovenskimi ekonomisti in gospodarstveniki. Novinarka Radia Koper Ingrid Kašca Bucik se je pogovarjala z ekonomistom Bogomirjem Kovačem, direktorjem Lesnine Bojanom Papičem in Sergiem Stancichem, predsednikom Zadružne kraške banke Trst, prek videokonference pa se je pridružil Egon Zakrajšek, predstavnik ožjega vodstva Ameriške centralne banke.

Podelitev nagrad, ki jo je z glasbo popestrila mlada harfistka Eva Tomšič, je povezovala voditeljica in novinarka Televizije Koper-Capodistria Karin Sabadin, z nagrajenci pa je klepetala novinarka Televizije Koper-Capodistria Helena Florenin Pasinato.