Podjetje Mura in partnerji zmanjšuje izgubo, ki je bila ustvarjena v letošnjem letu. Foto: MMC RTV SLO
Podjetje Mura in partnerji zmanjšuje izgubo, ki je bila ustvarjena v letošnjem letu. Foto: MMC RTV SLO

Tako vsaj pravi predsednik uprave družbe Bojan Starman. Pri tem pojasnjuje, da podjetje na pozitivno poslovanje računa tudi v prihodnjem letu. "Delamo s polno paro. Imamo 1.110 zaposlenih, od tega smo jih 650 dodatno zaposlili. Naročil je dovolj, v decembru smo delali tudi ob sobotah. Pričakujem, da bo tako tudi januarja in februarja," je povedal Starman.

Naslednje leto 300.000 evrov dobička?
Družba je oktobra ustvarila okoli 170.000 evrov dobička, v novembru pa 90.000. Podobno naj bi bilo tudi poslovanje v decembru, kar pomeni da Mura zmanjšuje izgubo, ki se je je od aprila po besedah predsednika uprave nabralo za 640.000 evrov.

Glede na Starmanova pričakovanja naj bi družba prihodnje leto opravila za okoli 15 milijonov evrov storitev, kar pomeni, da bi dobiček lahko znašal 300.000 evrov.

Nove zaposlitve odvisne od naročil
Morebitne nove zaposlitve bodo odvisne od tega, koliko bo novih naročil in kako trajna bodo, je še povedal direktor podjetja, pri čemer je spomnil, da bodo velik dejavnik na tem področju predstavljala tudi morebitna nova plačna razmerja, ki jih je mogoče pričakovati ob vladnih napovedih dviga minimalne plače.

Sicer pa se je Mura uspešno prijavila tudi na razpis zavoda za zaposlovanje, s čimer sodeluje pri spodbujanju zaposlovanja brezposelnih, ki so prijavljeni na zavodu od stečaja krovne družbe. Mura in partnerji bo tako po Starmanovih besedah leta 2010 prejela subvencijo za zaposlitev 480 oseb, in sicer v višini 50 odstotkov dejansko izplačane bruto plače (ta znesek ne bo višji od 4.000 evrov na osebo).