Tiskovna konferenca Mestne občine Velenje, na desni župan Kontič, na levi pa Rotnik. Foto: MMC RTV SLO/Metka Pirc
Tiskovna konferenca Mestne občine Velenje, na desni župan Kontič, na levi pa Rotnik. Foto: MMC RTV SLO/Metka Pirc

Upravno sodišče je potrdilo ugotovitve finančne uprave, ki je pri Urošu Rotniku odkrila za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka, je na medijski konferenci Mestne občine Velenje poudaril župan Bojan Kontič.

Rotnika so razrešili iz nekrivdnih razlogov, saj krivdnih razlogov ni, ob razrešitvi pa mu ne pripada odpravnina, je dodal župan. Na položaj direktorja občinske družbe so imenovali Gašperja Škarjo, v naslednjih šestih mesecih pa bodo objavili javni razpis za novega direktorja, je dodal.
Rotnik zmanjšal stroške, število zaposlenih
Rotnik je komunalno podjetje vodil od decembra 2012, torej drugi mandat, po Kontičevih besedah pa je družbi pod njegovim vodstvom uspelo zmanjšati stroške, število zaposlenih ter urediti odnose z občino. Kot dosežek v tem času je podal projekt vodooskrbe Šaleške doline, katerega vrednost je bila ocenjena na 43 milijonov evrov, izpeljan pa je bil za 37 milijonov evrov.

Rotnik je povedal, da je razrešitev stvar lastnikov in da jo je sprejel. Poudaril je, da je podjetju pod njegovim vodstvom uspelo izničiti zadolženost, ter povzel: "Zgradili smo 932 kilometrov novega vodovoda in 36 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja. V obnovo infrastrukture smo v zadnjih letih vložili 4,7 milijona evrov."

Rotnik zaradi ugotovitev Fursa moral oditi
Rotnik zaradi ugotovitev Fursa moral oditi