Kljub zmanjšanju števila zaposlenih pa je Kovinoplastika Lož morala poseči tudi v plače zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO
Kljub zmanjšanju števila zaposlenih pa je Kovinoplastika Lož morala poseči tudi v plače zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO

Vodstvo Kovinoplastike Lož se je z odpuščenimi delavci dogovorilo za obročno odplačevanje odpravnin, saj bi sicer imeli še večje težave s kratkoročno likvidnostjo poslovanja.

Obenem so zaradi upada naročil preostalim zaposlenim v proizvodnji okovij - teh je okoli polovica od 800 zaposlenih v podjetju - plače v povprečju znižali za 10 odstotkov.

Vodstvo išče nove posle
Poleg programa okovje, kjer družba sodi med večje evropske proizvajalce stavbnega okovja, in komponent za stavbno okovje delujeta v Kovinoplastiki Lož še program Inox, ki sodi med večje evropske ponudnike pomivalnih korit in gastronorm posod ter komponent za profesionalne in domače kuhinje, in program Orodjarna, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo orodij.

Vodstvo je sicer na ponedeljkovem zboru delavcev zaposlenim pojasnilo, da si intenzivno prizadeva pridobiti nove posle, predvsem na hitro rastočih trgih. Pomemben razlog za težave je bilo sicer občutno zmanjšanje naročil njihovega največjega kupca, nemške družbe Roto Frank, ki je na Madžarskem odprla novo tovarno.