Laščani so zavrnili Lahovo prevzemno ponudbo. Foto: MMC RTV SLO
Laščani so zavrnili Lahovo prevzemno ponudbo. Foto: MMC RTV SLO

Med drugim v upravi pravijo, da na podlagi prospekta ni mogoče ugotoviti, kakšen vpliv bi imela prevzemna ponudba na uresničitev strategije Pivovarne Laško. Z odločitvijo uprave se je danes seznanil tudi nadzorni svet družbe, dodajajo pa, da se zavedajo, da je sprejetje prevzemne ponudbe odvisno od lastnikov družbe.

Poudarili so, da med družbo KS Naložbe in upravo ni nikakršnih dogovorov glede prevzemne ponudbe, da družba nima delnic Pivovarne Laško ter da med prevzemnikom in upravo pivovarne tudi ni nobenega dogovora o načinu uresničevanja glasovalnih pravic.

Družba KS Naložbe, ki jo obvladuje Igor Lah, v prevzemni ponudbi za vsako delnico Pivovarne Laško ponuja devet svojih obveznic. Nominalna vrednost vsake obveznice je en evro, kar pomeni, da za vsako delnico ponujajo devet evrov. Praga uspešnosti prevzemnik ni določil.

Lah je ob objavi ponudbe zapisal, da so se za obveznice odločili, ker še ne vedo, ali bodo končali zgolj kot portfeljski ali kot strateški večinski lastnik Pivovarne Laško. NLB, ki je po podatkih iz letnega poročila največji lastnik pivovarne s 23,5-odstotnim deležem, je sporočila, da prevzemne ponudbe ne namerava sprejeti.

V Kapitalski družbi, ki ima nekoliko več kot sedemodstotni delež, so dejali, da bodo prevzemno ponudbo proučili in se odločili do izteka roka prevzemne ponudbe. Med večjimi lastniki pivovarne sta še Hypo Alpe Adria Banka in Probanka.