Med ukrepi, ki so jih nadzorniki sprejeli, je tudi odprodaja naložb, ki niso osnovna dejavnost skupine Laško. Foto: BoBo
Med ukrepi, ki so jih nadzorniki sprejeli, je tudi odprodaja naložb, ki niso osnovna dejavnost skupine Laško. Foto: BoBo

Ni pa želel povedati, koliko časa ima Laško za reprogram posojila za Delo. Po njegovih besedah skupina aktivno deluje na področju reprogramov, tudi z Novo Ljubljansko banko (NLB). Prodajo deleža Mercatorja in ustrezno prilagoditev reprograma pa so poleg NLB-ja zahtevale tudi druge banke upnice, je dodal.

Nadzorni svet Laškega je potrdil strategijo družbe, po kateri si bo ta prizadevala zmanjšati obseg obveznosti. Kratkoročno mora tako od 405 milijonov evrov reprogramirati 300 milijonov evrov. Roki za zapadlost kratkoročnih posojil pa niso tako blizu, je pojasnil.

Z mesta odgovornega urednika Slovenskih novic je odstopil dolgoletni urednik Marjan Bauer, so sporočili iz uprave Dela. "Vzel sem si čas in se odločil, da glede na svoja leta in na izzive, ki so pred časopisom in našo gospodarsko družbo v celoti, svojega dela v celotnem mandatnem obdobju ne bom mogel opravljati tako, kot bi si najbolj želel. Ocenil sem, da je bolje, da zahteven razvojni ciklus prevzame moj naslednik že od samega začetka," je po pisanju Dela dejal Bauer, ki je Slovenske novice vodil od leta 1992. Bauerju bi se mandat iztekel marca prihodnje leto, uprava pa mu je že ponudila novega, a se je Bauer odločil drugače.

Rok za odplačilo 190 milijonov evrov posojil konec leta?
Med ukrepi, ki so jih nadzorniki sprejeli, je tudi odprodaja naložb, ki niso osnovna dejavnost skupine Laško. Ob tem je Zorko zavrnil namige, da konec oktobra zapade za 190 milijonov evrov posojil pri NLB-ju, na vprašanje, ali omenjena vsota zapade do konca leta, pa je dejal, da "to težko reče, saj te stvari v družbi urejujejo dnevno oz. tedensko".