Na domnevne nepravilnosti v poslovanju Luke Koper so opozorili tudi štirje poslanci. Foto: MMC RTV SLO
Na domnevne nepravilnosti v poslovanju Luke Koper so opozorili tudi štirje poslanci. Foto: MMC RTV SLO

Odločitev o izredni reviziji je minister sprejel skupaj z začasnim predsednikom uprave Kapitalske družbe Borutom Jamnikom in direktorjem Slovenske odškodninske družbe Markom Pogačnikom. V zadnjem času naj bi se v Luki nakopičilo veliko nejasnosti, dobili pa so tudi opozorila na nepravilnosti, denimo s strani štirih poslancev SD-ja in Zaresa. Kot je znano, gre za Franca Jurija, Bredo Pečan, Marijana Križmana in Luko Jurija, ki so med drugim pozvali k pregledu domnevno škodljivih pogodb in zamenjavi nekompetentnih članov uprav in nadzornih svetov tako v Luki Koper kot v Intereuropi.

Vlačič, Jamnik in Pogačnik so se dogovorili še, da bodo čim prej vložili pobudo za sklic skupščine Luke Koper, ki je potrebna predvsem zaradi imenovanja novega člana nadzornega sveta. Marjanu Bezjaku, ki je bil izvoljen za poslanca v državnem zboru, je mandat namreč potekel.

Poudarili so tudi pomen transparentnega delovanja in dobrega upravljanja družb, v katerih imata deleža Kad in Sod in ki delujejo na področju prometa.

E. S.