Naprave, kot je walkie-talkie, še naprej ostajajo prepovedane. Foto: BoBo
Naprave, kot je walkie-talkie, še naprej ostajajo prepovedane. Foto: BoBo

novem v vseh delih poleta dovoljena uporaba pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, elektronskih knjig in podobnih naprav.

Uporaba ročnih mobilnih elektronskih naprav je dovoljena ob izključenih funkcijah brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov, so sporočili iz Adrie Airways. Iz varnostnih razlogov pa se ne smejo uporabljati v primeru slabe vidljivosti med vzletanjem in pristajanjem ter takrat, kadar to zahteva kapitan.

Na potovalni višini tudi večje naprave
Med elektronske naprave, ki jih smemo z omejitvami uporabljati na potovalni višini, kadar je v kabini izključen opozorilni znak "Privežite si varnostne pasove", sodijo večje elektronske naprave, kot so prenosni računalniki. Tudi te naprave morajo imeti izključene vse funkcije brezžičnega oddajanja in sprejemanja podatkov.

Brez omejitev pa lahko potniki v letalih Adrie Airways še naprej uporabljajo te elektronske naprave: manjše medicinske naprave, kot so srčni spodbujevalniki, slušni aparati, prenosni koncentratorji kisika ali insulinske črpalke, elektronske ure, ročni GPS-sprejemniki, elektronske igrice, avdio- in videopredvajalniki ter snemalniki in kamere.

Nekatere omejitve ostajajo
Še naprej je med poletom prepovedana uporaba elektronskih naprav, kot so walkie-talkie, radijski AM/FM in televizijski sprejemniki, telemetrična oprema, radijsko vodene igrače in brezžične miške.