V tritedenskem programu sodeluje 15 mednarodno priznanih predavateljev, ki bodo v sklopu 15 predmetov predavali študentom iz 25 držav, so sporočili s fakultete.

Poletna šola je intenziven program v angleščini. Namenjena je tujim in slovenskim študentom ter vsem znanja željnim s področja vseh ved in stopenj znanja. Šola ima dva programska sklopa: osrednji in časovno najobsežnejši je namenjen študiju. Program vključuje dodiplomske in podiplomske predmete s področja poslovnih ved, ekonomije, poslovnega prava in poslovne angleščine. Drugi del je namenjen spoznavanju slovenske kulture, običajev in turističnih znamenitosti, so pojasnili.

Ljubljanska poletna šola je stičišče številnih kultur in mednarodnih perspektiv, kar udeleženci vsako leto poudarijo kot izjemno osebno izkušnjo. Intenzivni izobraževalni proces poteka v medkulturnih skupinah s poudarkom na skupinskem delu in primerih iz prakse. Študenti ob koncu predavanj opravijo izpit, kar jim prinese kreditne točke, ki jih uveljavljajo na matični šoli.

Poletne šole so v svetu vse bolj razširjena oblika izobraževanja, saj postajajo del redne dejavnosti in tudi obveznost študentov, da določen del študijskih obveznosti preživijo v tujini.

Prek šole poteka tudi aktivno sodelovanje z obstoječimi in morebitnimi partnerskimi raziskovalnimi in izobraževalnimi institucijami iz celega sveta, saj ima ekonomska fakulteta široko mrežo več kot 200 partnerjev po vsem svetu.

V okviru poletne šole poteka tudi doktorska šola, namenjena doktorskim študentom, mladim raziskovalcem in profesorjem, ki se je bo v dveh tednih udeležilo več kot 74 udeležencev iz 20 držav in 35 institucij.

V 20 letih so gostili že več kot 4000 študentov. Ljubljanska poletna šola se tako uvršča med največje poletne šole s področja poslovnih in ekonomskih ved v Evropi, so še dodali.