Na počitinicah v tujini raje ne telefonirajte v nedogled. Foto: RTV SLO
Na počitinicah v tujini raje ne telefonirajte v nedogled. Foto: RTV SLO

Naročniki danes za minuto pogovora (odhodni klic iz Hrvaške) odštejejo 1,05 evra (T-Mobile) oziroma 1,02 evra (VIPnet), mobiuporabniki pa 1,25 evra. Od 1. julija bo pri vseh operaterjih tako za naročnike kot predplačnike (mobiuporabnike) veljala enotna cena 1,15 evra na minuto, so nam pojasnili na Mobitelu. Za SMS boste odšteli 0,30 evra.

Podražili se bodo tudi odhodni klici iz, denimo, Srbije in Črne gore, ki ju je Mobitel uvrstil v 2. območje. Za minuto pogova bo treba odšteti kar 2,50 evra.

Cena odhodnega klica v območje EU-ja bo krepko nižja in bo znašala 0,468 evra na minuto. Za poslan SMS boste odšteli 0,13 evra.

Lanskoletne cene niso dostopne
Mobitel smo zaprosili tudi, da nam posredujejo cene iz lanskega leta, a so nam odgovorili, da starih cen na aktualnih cenikih ni, zato nam podatka ne morejo posredovati.

SiMobilovi naročniki bodo za odhodni klic iz Hrvaške odšteli 0,80 evra na minuto (operater VIP), pri tarifi svet pa le 0,20 evra (plus dodatni strošek 0,90 evra, ki se zaračuna enkrat pri vsakem odhodnem klicu). Za SMS boste odšteli 0,23 evra (tarifa svet 0,2 evra).

Cene klicev in SMS-ov v EU-ju so enake zgoraj navedenim.

Pri TušMobilu klic iz Hrvaške znaša 0,94 evra na minuto.