Kmalu naj bi se začela gradnja cest za gradnjo drugega tira.  Foto: BoBo
Kmalu naj bi se začela gradnja cest za gradnjo drugega tira. Foto: BoBo

Investicijski program bodo zdaj obravnavali še projektno-finančni svet, projektni svet za civilni nadzor nad projektom drugi tir in vlada kot skupščina, so sporočili iz družbe 2TDK.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je 316 strani obsežen investicijski program prejšnji teden predstavila koaliciji, kjer so bili po odzivih z dokumentom zadovoljni. Takrat je Bratuškova v izjavi za medije pojasnila, da ne vidi zadržkov, da ga vlada ne bi potrdila, še prej mu morata zeleno luč prižgati nadzorni svet 2TDK-ja in projektno-finančni svet za nadzor nad izvajanjem projekta drugi tir.

Ko bo vlada potrdila investicijski program, ga bo Bratuškova tudi predstavila javnosti, saj meni, da je bilo skrivanja ali zakrivanja podatkov, povezanih s tem projektom dovolj. Program za zdaj ne predvideva sodelovanja Madžarske, njen vložek v višini 200 milijonov evrov pa bi po besedah infrastrukturne ministrice zagotovili iz državnega proračuna.

Po sprejetju investicijskega programa bo lahko Kolektor začel graditi ceste za dostop ob predvideni trasi drugega tira, z njim pa bodo lahko sprožili tudi postopke za izbor izvajalca za glavna gradbena dela v tem projektu.