Dušan Zorko je začel vodenje družbe 2TDK: Foto: BoBo
Dušan Zorko je začel vodenje družbe 2TDK: Foto: BoBo

Investicijski program za drugi tir je v ponedeljek obravnaval projektni svet ministrstva, vlada kot skupščina pa naj bi ga po potrditvi nadzornikov 2TDK-ja po željah infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek sprejela še ta mesec, pojasnjujejo na ministrstvu.

Investicijski program je v ponedeljek obravnaval projektno-finančni svet pri ministrstvu za infrastrukturo, zdaj morajo o njem odločati organi družbe 2TDK. Tako nadzorni svet kot uprava v družbi sta prevetrena, saj sta v petčlanskem nadzornem svetu na novo predsednik sveta Matej Pirc in član Damijan Brulc.

Upravo družbe, ki jo je prej vodil Žarko Sajič, sta zdaj dopolnila nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zorko, ki je postal novi direktor uprave, in Marko Brezigar, ki je pred tem vodil podjetje Slovenske železnice Infrastruktura. Po pisanju Dela bo Zorko poleg vodenja uprave prevzel odgovornost za finance, Brezigar za tehnično področje, Sajić pa verjetno za splošno in pravno področje ter javna naročila.

Vlada naj bi ta mesec potrdila tudi koncesijsko pogodbo z 2TDK. Po potrditvi investicijskega programa, ki ga je pripravila družba Deloitte, pa bodo lahko stekla pripravljalna dela, v katerih bo Kolektor zgradil ceste za dostop do predvidene trase drugega tira, sprožili pa bodo lahko tudi postopke za izbor izvajalca za glavna gradbena dela v tem projektu.