Raščan naj bi NKBM-ju ponudil odkup delnice, česar ni mogel izpolniti. Foto: MMC RTV SLO
Raščan naj bi NKBM-ju ponudil odkup delnice, česar ni mogel izpolniti. Foto: MMC RTV SLO

Petkova seja nadzornikov se je po informacijah Večera zavlekla pozno v noč. Ena najdaljših točk naj bi bila prav pretres posojil NKBM-ja Raščanu in zaplembe blagovnih znamk Dela Revij.

Uradno sporočilo za javnost po seji nadzornega sveta bo objavljeno šele v ponedeljek, neuradno pa naj bi nadzornike zanimala kakovost zavarovanj, ki jih je v zameno za posojila NKBM-ja zastavil Raščan, poleg tega pa tudi ozadje pogodbe za prodajo delnic Elektra Ljubljana, Elektra Primorska in Elektra Celje, o kateri je v petek poročal spletni portal Požareport.

Reševanje odvetnika Senice?
V posel naj bi bili vpleteni NKBM, Raščan, Ivanjko in Senica. Raščan naj bi tako NKBM-ju aprila letos dal izjavo, na podlagi katere bi moral Vinag od banke odkupiti za 1,8 milijona evrov delnic omenjenih elektrodistributerjev. Če Vinag tega ne bi storil, bi delnice po trikratniku trenutne cene na neorganiziranem trgu odkupile Delo Revije.

Ker so Delo Revije konec avgusta dokončno končale v stečaju, so NKBM-ju ostale le delnice, katerih realna vrednost je veliko nižja od obljubljene odkupne cene. Prvotni lastnik teh delnic naj bi bil po pisanju spletnega portala Požareport Senica. S poslom naj bi se ukvarjala že tudi protikorupcijska komisija.

Po pisanju Dnevnika naj nadzorniki ne bi sprejeli nobenega sklepa glede teh poslov, sankcij za upravo Matjaža Kovačiča pa naj ne bi bilo.