Riko pod vodstvom Janeza Škrabca je eden izmed letošnjih nagrajencev. Foto: BoBo
Riko pod vodstvom Janeza Škrabca je eden izmed letošnjih nagrajencev. Foto: BoBo

V izbor, ki ga pripravlja časopis Dnevnik, so se podjetja uvrstila na podlagi uspešnosti podjetja in rezultatov raziskave. Najboljši zaposlovalec v kategoriji malih podjetij je postalo podjetje Lotrič, ki se ukvarja z meroslovjem in je uspešno prodrlo tudi v mednarodni prostor.

Poudarjajo timsko delo, zaposlenim z dobro informacijsko podporo omogočajo učinkovito delo na daljavo in od doma, velik poudarek pa dajejo tudi na sodelovanje z mladimi. Znanje črpajo tudi pri starejših in upokojencih, vpeljali pa so tudi interno akademijo, ki kaže na zavezanost za vlaganje v znanje svojih zaposlenih.
V kategoriji srednjih podjetij je lovoriko prejel Riko. V podjetju največji poudarek dajejo posamezniku, ki nosi odgovornost za svoj projekt. Vodi ga od začetka do konca in prevzame zanj odgovornost odločanja. Vodstvo podjetja takemu posamezniku zaupa glede stroškov projekta, njegova nagrada pa je vezana na uspešnost izvedbe. Pri tem se neprestano učijo na svojih napakah.
Med velikimi podjetji pa je najboljši zaposlovalec postala Krka. Novomeščani stavijo na razvoj in kulturo pripadnosti ter zaupanja v delodajalca, trajnostno naravnani uspešni in učinkoviti rasti podjetja.