Bo novi lastnik prišel v Telekom Slovenije skozi zadnja vrata? Foto: EPA
Bo novi lastnik prišel v Telekom Slovenije skozi zadnja vrata? Foto: EPA

Nezavezujoče ponudbe naj bi sicer oddalo devet ponudnikov, pisanje tujih medijev povzema časnik Finance. To naj bi bili Deutsche Telekom, Telekom Slovenije, Mobile TeleSystems PJC, EBRD, Advent International, Apollo, Mid Europa Partners, CVC Capital Partners in Novator Partners.

Pristojna vladna komisija naj bi odločitev o tem, kateri izmed osmih ponudnikov, ki so oddali ustrezno ponudbo, se bodo uvrstili v ožji izbor, sprejela do ponedeljka, je povedal srbski minister za trgovino, turizem in telekomunikacije Rasim Ljajić.

V Sloveniji so se sicer ob nedavnem propadu tudi tretjega poskusa privatizacije Telekoma Slovenije pojavile špekulacije, da bi interes Telekoma Slovenije za večjega srbskega operaterja lahko pomenil novo privatizacijsko prelomnico. Slovenski Telekom namreč nima denarja za prevzem srbskega tekmeca, zato bi prek izdatne borzne dokapitalizacije lahko prišel do novega strateškega lastnika.

Kot interesent za sodelovanje v takšni operaciji se omenja Telekom Austria, ki je v lasti mehiškega telekomunikacijskega velikana America Movil in je na slovenskem trgu že prisoten s Simobilom. V korist temu ugibanju gre informacija, da Telekom Austria očitno ni podal svoje ponudbe za Telekom Srbija.