NLB bo vračila izvršil 15. novembra. Foto: MMC RTV SLO
NLB bo vračila izvršil 15. novembra. Foto: MMC RTV SLO

Nadomestila bodo prejeli vsi komitenti banke, ki so v obdobju od 20. februarja 2006 do vključno 1. aprila 2007 dvignili gotovino na bančnih avtomatih drugih bank v Sloveniji. Izplačilo se bo izvedlo tudi za takrat samostojne NLB Banko Domžale, NLB Banko Zasavje in NLB Koroško banko, so sporočili iz NLB-ja.

Skupni znesek vračil nadomestil znaša 1,78 milijona evrov, znesek obresti pa 0,81 milijona evrov. Do vračila je upravičenih 469.148 ljudi, ki so v tem obdobju izvedli 5,5 milijona transakcij. Povprečni znesek vračila nadomestila skupaj s pripadajočimi obrestmi znaša 5,52 evrov.

Niste več komitent NLB-ja? V banko morate osebno
Vračila bodo nakazana na osebne račune. Stranke, ki ne poslujejo več z istim računom kot v obdobju, za katerega izvajajo vračila, bodo denar prejele na drug aktiven račun v NLB-ju. Vsi, ki v NLB-ju nimajo več odprtega računa, pa se morajo v banki oglasiti osebno.

Vračilo nadomestil in plačilo zamudnih obresti bo razvidno na izpisku za mesec november, ki ga bodo stranke prejele v začetku decembra 2010. Uporabniki NLB Klika bodo vračilo videli v spletni banki.