Foto:
Foto:

Ta pa je nadaljevanje celulozne proizvodnje v Vipapu in s tem ohranitev delovnih mest, je poudaril premier Anton Rop. Vlada je po Ropovih zagotovilih pripravljena aktivno iskati rešitve, ki bodo podjetju ponudile konkurenčne pogoje poslovanja.

S tem je Rop odgovoril konfederaciji sindikatov Slovenije Pergam, ki poziva slovensko vlado, naj prepreči zapiranje proizvodnje celuloze v papirnici Vipap Videm Krško. Zapiranje bi imelo katastrofalne posledice za okoli 500 zaposlenih ter za razvoj regije in Slovenije.

Pergam: Ministrstva niso storila ničesar
V Pergamu ocenjujejo, da gospodarsko in okoljsko ministrstvo doslej nista storila nič. Vlada naj bi opredelila razvojne perspektive te dejavnosti in jih podprla z ekonomskimi ukrepi. Pergam še opozarja, da druge države prav v tem času intenzivno vlagajo v nove celulozna obrate.

Tako od vlade pričakujejo, da bo opredelila razvojne perspektive te dejavnosti in jih podprla z učinkovitimi ekonomskimi ukrepi, da bo zagotovila ekonomske okvire za nadaljnje obratovanje celuloze in se aktivno vključila v dolgoročni projekt izgradnje nove celuloze