Chianti. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Chianti. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Natakar, ki želi ostati anonimen, je bil v piceriji Chianti zaposlen slabo leto. Delal je veliko, tudi po 250 ur mesečno, a do zdaj slabih izkušenj v službi ni imel, pravi. Zapletati naj bi se začelo, ko je zaprosil za prost dan.

"Nobeden ga ni odobril, potem sem rekel, da bom prišel delat, ampak da bom šel prej domov. Njegov sin naj bi uredil, da grem uro ali dve prej domov. Ko je prišla ta ura, da jaz grem, je rekel, da nihče ne gre. Potem sem rekel, da grem. Si siguren? Sem. In potem je bil jezen," je povedal.

Čeprav je mislil, da je z nadrejenimi spor razrešil, kot kaže, ni bilo tako. "Prišel sem ob 16. uri delat v restaurant Chianti. Tukaj je bil že lastnik Arsim Seferaj. Začel mi je kar groziti. Komu jaz pretim. Kaj je z mano narobe? A bi se jaz z njim rad tepel. Potem sem mu rekel: Kaj je narobe? A mi lahko direktno rečeš, kaj sem naredil? Ker nisem nič naredil. Potem pa me je udaril v levo stran obraza, v oko. Po tem se nič več ne spomnim. "

TV Slovenija je govorila s pričo, ki je bila v času napada gostja restavracije. Prav tako napad potrjujejo izvidi iz ljubljanske urgence: zaposleni je dobil več udarcev v obraz in glavo, nekaj časa je bil tudi nezavesten. Dan po napadu je delavec prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga.

Za pojasnila se je TV Slovenija obrnila tudi na delodajalca Arsima Seferaja, ki pa po pogovoru s svojim odvetnikom izjav za našo kamero ni želel dajati. Povedal nam je, da bo proti delavcu vložil kazensko ovadbo, češ da je ta v podjetju kradel. Prav tako razlaga, da se je med pretepom le branil in da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi napaka.

"Pravi, da sem storniral račune brez podlage, da sem kradel. Jaz to vse zavrnem," se je odzvala domnevna žrtev.

"Mi smo že imeli primere, informacije, kjer so delodajalci obračunavali z delavci. Ampak da se to zdaj dogaja na tako direktni način, skorajda v živo, pred kamerami, pred pričami, to pove samo eno: da je tej osebi, temu delodajalcu vseeno. Vseeno mu je, če so kamere, vseeno mu je, če pride policija, vseeno je, če je delavec na tleh in nemočen in ga on udarja," je izjavil Goran Lukič iz Delavske svetovalnice.

Pri dogodku je posredovala tudi policija.

Nov primer domnevne zlorabe delavca