Nekateri delavci Primorja bodo odpuščeni, je napovedala Novakova. Foto: BoBo
Nekateri delavci Primorja bodo odpuščeni, je napovedala Novakova. Foto: BoBo
Reševanje zadnjega velikega gradbinca
Primorje prevzema Novakova

Novakova, nekdanja direktorica Rimskih term (pred tremi dnevi jo je potrdila skupščina, danes pa še upravni odbor), je poudarila, da časa ni veliko in bo zato treba hitro zavihati rokave. "Vsak dan je pomemben, če želimo rešiti podjetje iz težav, v katerih se je znašlo," je povedala.

Poleg preostalih dveh članov upravnega odbora, Gordane Višinski in Jožeta Breclja, ji bo pri pripravi sanacijskega programa pomagalo nekaj izkušenih strokovnjakov, ki naj bi se v Primorju zaposlili v prihodnjih dneh.

Kadrovske menjave
Novakova je že napovedala, da bo dozdajšnji izvršni direktor Primorja Robert Brajdih prevzel vodenje marketinga, novi finančni direktor družbe pa bo Marjan Babič. Za nadzor nad delom in poslovanjem hčerinskih družb bo v prihodnje skrbel Janez Klančar.

Vodstvo družbe bi Novakova želela okrepiti še z odgovornim za področje tržnih gradenj, vendar imena za zasedbo tega mesta še ni razkrila.

Nekaj jih bo moralo oditi
Novakova se je srečala tudi s koordinacijo sindikatov v Primorju in jim predstavila svoje poglede na delo v prihodnje. Povedala je, da bo zagotovo nekaj presežnih delavcev, ki bodo morali v prihodnje zapustiti podjetje, njihovega točnega števila pa do priprave sanacijskega programa ni mogla razkriti.

Upravni odbor je sindikalistom tudi obljubil, da bo prvi del septembrske plače delavcem nakazan v ponedeljek.

Reševanje zadnjega velikega gradbinca
Primorje prevzema Novakova