Antolovič je poudaril, da sistem IPS ni nekaj novega, saj ga ne nazadnje uporabljajo tudi v drugih pristaniščih po svetu. Osebno pa mu ni všeč, da so delavci IPS-a plačani precej nižje od drugih. Foto: Radio Koper
Antolovič je poudaril, da sistem IPS ni nekaj novega, saj ga ne nazadnje uporabljajo tudi v drugih pristaniščih po svetu. Osebno pa mu ni všeč, da so delavci IPS-a plačani precej nižje od drugih. Foto: Radio Koper
Novi predsednik nadzornega sveta Luke Koper Rado Antolovič pred vhodom v upravno stavbo podjetja. Foto: Tjaša Škamperle
Prvi nadzornik Luke Koper Antolovič pravi, da bo šele čas pokazal, ali bo uprava delala dobro. Foto: Radio Koper
Antolovič postal prvi nadzornik Luke Koper

Nadzorni svet je med drugim sprejel tudi načrt nadaljnjega dela in imenoval štiri komisije: revizijsko, kadrovsko, komisijo za naložbe in komisijo za organizacijo in procese, so sporočili iz Luke Koper.

Kot je v izjavi po seji pojasnil Antolovič, se ob vsaki menjavi nadzornikov govori tudi o menjavi uprave, vendar bo šele čas pokazal, ali bo uprava delala dobro. "Dosti stvari je, ki jih moramo obravnavati, dosti stvari je treba pogledati v globino in jih rešiti," je dodal.

Glede posebne revizije poslov Luke z izvajalci pristaniških storitev (IPS) je Antolovič ocenil, da revizija sama po sebi ni nič nenavadnega. "Mislim, da cilj revizije ni negativen, če se pravilno usmerimo," je dejal.

Čakanje na izsledke revizije
Na vprašanje, ali uprava na čelu z Dragom Matićem uživa zaupanje nadzornega sveta, je novi prvi nadzornik poudaril, da bo treba počakati na izsledke revizije. Sicer pa je osebno ocenil, da je uprava "delala dosti dobro", a hkrati dodal, da bi lahko delala še bolje.

Revizija po njegovih besedah lahko traja različno dolgo, odvisno od tega, kaj vse bo obsegala in kaj bodo revizorji našli. Kot je poudaril Antolovič, sistem IPS ni nekaj novega v Kopru in ga ne nazadnje uporabljajo tudi v drugih pristaniščih po svetu. Osebno pa mu ni všeč, da so delavci IPS-a plačani precej nižje od drugih. Vendar so ugibanja o vlogi uprave pri tem zdaj lahko zgolj špekulacije, je še dodal.

Za mesto predsednika uprave Antolovič ni zainteresiran
Revizorji sicer še niso začeli delati, tudi o tem bodo govorili na naslednji seji nadzornega sveta, ki bo že 28. julija. Je pa Antolovič poudaril pomen ustanovitve nove komisije za organizacijo in procese, ki bo namenjena optimizaciji vseh procesov znotraj družbe. "Mislim, da je zdaj z vsemi temi investicijami prišel čas, da se z notranjimi procesi začnemo bolj ukvarjati," je dodal.

Antolovič je ob tem zavrnil možnost, da bi sam šel za predsednika uprave Luke. Na zdajšnjem delovnem mestu se namreč dobro počuti, delo pa mu nudi številne izzive, zato ni zainteresiran za mesto predsednika uprave v Kopru.

Antolovič postal prvi nadzornik Luke Koper