Jana je (začasno) nehala izhajati, izhajajo pa revije pod novimi imeni s podobno obliko in ekipo, ki jih ustvarja. Foto: MMC RTV SLO
Jana je (začasno) nehala izhajati, izhajajo pa revije pod novimi imeni s podobno obliko in ekipo, ki jih ustvarja. Foto: MMC RTV SLO
Jana (začasno) prenehala izhajati

Revije Jana v trafike in druge prodajalne tiska danes niso dostavili. Nemoteno pa izhajajo kloni teh revij, Zarja, Zvezde in podobne, ki jih izdaja družba Media24. Požar pravi, da gre za medijsko goljufijo.

S septembrom blagovne znamke v Požarjeve roke
Po stečaju Dela Revij se je zadeva namreč precej zapletla. Lastnik revij je podjetje Media24, ki je imelo do danes tudi v najemu imena revij, blagovne znamke Jana, Lady in druge. Od danes pa lahko ta imena kot blagovne znamke uporablja le njihov novi lastnik, Bojan Požar, ki je blagovne znamke od Nove Kreditne banke Maribor kupil pred meseci.

Zato je družba Media 24 prejšnja dva meseca izdajala tudi nove revije s podobno vsebino, nekakšne klone: ob Jani je bila Zarja, ob Lady Zvezde, ob Stopu Vklop in tako naprej. Te nove revije so starim vzele tudi naročnike.

Redkobesedni Bojan Požar je v SMS-sporočilu zapisal le, da gre za zgodbo s kloniranimi revijami in novinarji, ki so pri tem sodelovali.

Izhajajo njihovi dvojniki
Direktor Media24 Gregor Repič pa pojasnjuje, da je Požar od Nove KBM kupil le blagovne znamke, torej na primer napisa Lady in Jana. "Vsi ostali gradniki revije - zgodovina, arhiv, podoba, tiskovna forma, fotografije, besedila, ne nazadnje tudi oblika revije, pa so naši."

Revije Jana, Lady, Stop in druge naj bi Požar začel izdajati v enem mesecu ali dveh.

Jana (začasno) prenehala izhajati