Družba Salomon bo začela stare revije izdajati z novimi imeni. Foto: BoBo
Družba Salomon bo začela stare revije izdajati z novimi imeni. Foto: BoBo

Iz medijske skupine Media24, katere del je založniška družba Salomon, so sporočili, da bodo septembra prenehale izhajati revije Jana, Lady, Kih, Stop, Obrazi, Anja, Naša žena in druge, ker so bile po propadu družbe Delo Revije prodane Požarjevi družbi Lanaka Media.

Iz družbe Salomon so sporočili, da izguba omenjenih blagovnih znamk ne pomeni, da se umikajo s trga revij, saj bodo na trg odločno vstopili z naborom novih 13 revij, ki bodo plod dela iste uredniške ekipe in ustvarjalcev kot do zdaj, trdijo. Dosedanji uredniki, novinarji in drugi sodelavci uredništev bodo za bralce v prihodnje pripravljali revije z novimi imeni.

Prodana so bila zgolj imena
Iz založniške družbe Salomon opozarjajo, da je banka za več milijonov evrov prodala zgolj pravico do uporabe imen Stop, Kih, Anja, Jana, Lady, Naša žena in drugih, ne pa revij samih, arhivov revij, vsebin, fotografij, oblike in tiskovne forme, kakor tudi ne dolgoletnega znanja in izkušenj. Ostaja tudi kader uredništev in vsi ustvarjalci revij, ki vrsto let pišejo zgodbe. Vse to je in ostaja v lasti družbe Salomon, so poudarili.

Imena revij so poskušali odkupiti tudi v družbi Salomon, a je bila njihova ponudba v vrednosti 4.300.000 evrov, ki so jo poslali likvidacijskemu upravitelju KBM Leasinga Juretu Hartmanu, zavrnjena. KBM Leasing je postal lastnik blagovnih znamk po propadu Dela Revij.