Tokrat v Muri gotovo ne bo protestov. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Tokrat v Muri gotovo ne bo protestov. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Bojan Starman
Bojan Starman je opozoril na to, da je težava predvsem v lastništvu družbe Mura in partnerji. Foto: MMC RTV SLO
Pahor in Radićeva obiskala Muro

"Trenutno si tukaj približno 1.500 ljudi služi kruh, za katerega se je zdelo, da ga ne bo več," je ob tej priložnosti dejal Pahor. Povedal je, da si vlada želi rešitve, ki bo zagotovila uspešno lastništvo Mure. "Torej lastništvo nekoga, ki bo imel s to blagovno znamko resne namene, s ciljem vrniti Muro na trg visoko kvalitetnih tekstilnih proizvodov v Evropi in svetu," je dejal. Glavna skrb vlade je tako ta, da pripelje Muro v položaj, ko se bo Pomurje spet lahko ponašalo z vrhunsko blagovno znamko.

Zunaj razpis za evropska sredstva
Ministrica Radićeva pa je ob tem predstavila razpis za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki je bil danes objavljen v uradnem listu. Ta so namenjena razvoju regionalnih gospodarskih središč, za katera bo naša država prejela 185 milijonov evrov, od teh pa bo predvidoma 30 milijonov namenjenih za Pomurje.

Na razpis se lahko prijavijo skupine podjetij, ki bodo vzpostavile razvojne centre na posameznih tehnoloških področjih. Kot zatrjuje državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Andrej Horvat, so pomurska podjetja že sestavila pet konzorcijev, ki bi lahko kandidirali za ta sredstva.

Starman: V ponedeljek na delo 80 novih ljudi
Direktor podjetja Mura in partnerji Bojan Starman pa je pojasnil, da so bili pri pridobivanju poslov v zadnjem času zelo uspešni, zato v ponedeljek pride na delo dodatnih 80 ljudi, s čimer bo v podjetju zaposlenih skupno 1.300 ljudi, medtem ko je bilo pred njegovim prihodom v Muri in partnerji 475 zaposlenih.

Po njegovih besedah bodo še naprej osredotočeni na izdelke višjega cenovnega razreda, krepili bodo razvojne dejavnosti in počasi vključevali lastne kolekcije in njihovo prodajo v Sloveniji in drugod. Težava je le v tem, da so v lasti podjetja Mura, ki je v stečaju.

Lani v Muri ob delo 2.500 ljudi
Znano je, da se je Mura več let spopadala s težavami, oktobra lani pa so šli zaradi insolventnosti v stečaj matična družba in tri njena hčerinska podjetja. Delo je izgubilo 2.500 ljudi.

Pahor in Radićeva obiskala Muro