Panvita in nekdanji Mipovi zaposleni naj bi v čim krajšem času oživili Mipov kromberški obrat skupaj z blagovno znamko Mip. Foto: MMC RTV SLO
Panvita in nekdanji Mipovi zaposleni naj bi v čim krajšem času oživili Mipov kromberški obrat skupaj z blagovno znamko Mip. Foto: MMC RTV SLO
V Panviti upajo, da jim bo do 1. septembra uspelo zagnati proizvodnjo. Foto: MMC RTV SLO

Predstavnik Panvite Peter Polanič je ob tem poudaril, da dokončnega dogovora še ni, saj bodo pogovore nadaljevali prihodnji teden. Kot je dejal stečajni upravitelj Mipa Miroslav Benedejčič, so kljub stečajnemu postopku iskali rešitev za najem blagovne znamke in jo našli v predlogu licenčne pogodbe, za kar morajo dobiti še soglasje sodišča.

Po besedah Benedejčiča se o problematiki lizinga niso pogovarjali, saj so nekateri Mipovi stroji v lasti Gorice Leasinga. Polanič vseeno upa, da bodo do 1. septembra uspeli znova zagnati proizvodnjo. Dogavarjali naj bi se sicer za štiri od sedmih kromberških obratov.

Skupina nekdanjih zaposlenih bo zagotovila izkušnje
Kot rečeno, se je Panvita za najem in oživitev Mipove proizvodnje v Kromberku odločila skupaj z družbo Mig (Mesna industrija Goriške), ki jo je ustanovila skupina 20 nekdanjih zaposlenih v Mipu. "Mig bo zagotovil tehnološko znanje in izkušnje, tako da bomo združili moči pri obuditvi proizvodnje. Računamo, da bomo v začetku zaposlili okoli 30 ljudi. Proizvajali bomo programe, ki so že prej bili na tej lokaciji," je Polanič spregovoril še o načrtih.

17. avgusta bo zaživel Tolminski obrat salam
Kot je znano, naj bi proizvodnja v Mipovem obratu salam v Tolminu znova oživela 17. avgusta. Stečajni upravitelj je namreč sredi julija sklenil dogovor o najemu z mariborsko tovarno mesnih izdelkov Košaki, ki namerava sprva zaposliti do 20 ljudi.

Pogodba o tem še ni podpisana, saj mora z dogovorom soglašati še sodišče. To naj bi se s tem ukvarjalo v prvih avgustovskih dneh, a Benedejčič ne pričakuje težav.