Pavček ne želi biti več na vrhu GZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Pavček ne želi biti več na vrhu GZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Zdenko Pavček podal odstopno izjavo

Pavček je pisno odstopno izjavo podal predsedniku skupščine Urošu Slavincu na seji upravnega odbora zbornice. Svoje naloge bo opravljal do imenovanja novega predsednika Gospodarske zbornice Slovenije.

K odstopu so Pavčka v teh dneh pisno pozvali v upravnem odboru Združenja kemijske industrije pri GZS-ju, vendar Pavček pravi, da to ni bil razlog za njegov odstop, saj je sam o tem razmišljal že prej. Razloge bo podrobneje pojasnil na skupščini zbornice.

"Svoj odstop imam spisan na petih straneh in ga bom dal skupščini. Bilo bi nekorektno, če bi razloge za svoj odstop pojasnjeval v javnosti, medtem ko jih organ, ki me je imenoval, ne pozna," je pojasnil Pavček.

Skupščina bo zasedala septembra
Kandidacijski postopki za imenovanje Pavčkovega naslednika bodo sproženi v prihodnjih dneh, imena kandidatov pa bodo znan v roku dveh tednov. Sledila bo redna ali izredna skupščina, ki bo dala novega predsednika, je zagotovil Slavinec. "Nerealno je pričakovati, da bi bila skupščina pred septembrom, kandidati pa bodo verjetno znani že prej," je dodal.

Ali Viator & Vektor plačuje članarino ali ne?
Pavček se je sicer ozval tudi na informacije, da podjetja iz skupine Viator & Vektor, od koder prihaja tudi sam, ne plačujejo članarine gospodarski zbornici. Zatrdil je, da gre za manipulacijo. "Danes sem na upravnem odboru sam odprl problematiko neplačevanja članarin, saj želim o tem govoriti odkrito," je zatrdil.

Zdenko Pavček podal odstopno izjavo