Petrič je tudi uradno umaknil kandidaturo za neizvršnega direktorja DUTB-ja. Foto: Kolektor
Petrič je tudi uradno umaknil kandidaturo za neizvršnega direktorja DUTB-ja. Foto: Kolektor

Nekdanji predsednik uprave Kolektorja Stojan Petrič je v sporočilu za javnost potrdil, da so ga povabili, naj zasede mesto enega izmed neizvršnih direktorjev v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ponudbo je sprejel, a pod pogojem, da to delo opravlja brezplačno, ker se je oktobra lani upokojil in tega statusa ni želel spreminjati.

Dan pred sejo vlade, na kateri so zamenjali tri od štirih neizvršnih direktorjev DUTB-ja, se je sestal tudi s predstavnikoma DUTB-ja Larsom Nybergom in Torbjörnom Manssonom. Zadnji ga je opozoril na mogoč konflikt interesov, saj je Petrič povedal, da se Kolektor zanima za pregled treh podjetij, ki spadajo pod pristojnost DUTB-ja. Dogovorili so se, da se bo ob morebitnem imenovanju za neizvršnega direktorja DUTB-ja iz teh postopkov povsem izključil.

Na dan seje vlade pa so se v medijih pojavile informacije, da naj bi bile iz Probanke na DUTB prenesene tudi terjatve do in deleži družbe Trimo. Ker se je Kolektor aktivno vključil v proces prevzema tega podjetja in ker Trimo ni bil tema sredinega razgovora s predstavnikoma DUTB-ja, Petrič ni imel druge možnosti, kot da od ponujene kandidature za neizvršnega direktorja DUTB-ja odstopi, je pojasnil.
<!--[endif]-->

Vse druge informacije v zvezi z odstopom od kandidature za neizvršnega direktorja DUTB-ja, ki so se pojavile v medijih, so napačne in so jih javnosti posredovale nepoučene osebe, je še zapisal Petrič.